Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Yes Man

12 Haziran 2009 Cuma

Bay Evet


Sessiz Sinema Puanı: 8.5/10
Imdb Puanı: 7.1/10
Yapım: 2008 ~ ABD, Avustralya
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Peyton Reed
Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Molly Sims, Terence Stamp, Rhys Darby, Fionnula Flanagan, Sasha Alexander
Senaryo: Jarrad Paul, Andrew Mogel, David Iserson
Senaryo (Kitap): Danny Wallace
Yapımcı: Jim Carrey, David Heyman, Richard D. Zanuck
Görüntü Yönetmeni: Robert D. Yeoman
Müzik: Mark Oliver Everett, Lyle Workman
Dağıtım: Warner Bros
Filmin Websitesi: www.yesisthenewno.com

Carl, 3 sene önce eşinden boşandıktan sonra neredeyse her şeye Hayır! diyen, olumsuz bir adam olmuştur. Sıkıcı bir işe sahip Carl'ın yaptığı tek aktivite, evine gidip film izlemektir. Günün birinde yıllardır görmediği bir arkadaşına rastlar.

Arkadaşı ona inanılmaz bir deneyimden bahseder. Adı, Bay Evet'dir. İçine düştüğü durumdan kurtulması için bir seçenek gibi duran bu seminere katılmaya karar verir. Semineri veren meşhur Terrence ile bir anlaşma yapar. Bundan sonra her şeye Evet diyecektir. Eğer demezse, evren onu cezalandıracaktır.

Başta saçma gibi görünen bu fikir Carl'ın tüm hayatını değiştirir. Önüne çıkan fırsatları Evet diyerek değerlendirmeye başlayan Carl, kısa bir süre esas felsefeyi anlamak durumunda kalacaktır.

Jim Carrey'e son ve kesin olarak saygı duymamı sağlayan yapım. Önceleri pek haz etmediğim komedi türünde başarısız filmlerde oynamasından ötürü sevmediğim Carrey, Number 23 ile gözüme girmeyi başarmıştı. Yes Man ile son olarak gözdelerimden biri oldu. Gerçekten sıradışı bir film, herkese öneririm. Kişisel gelişim tadında.

0 yorum: