Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Jacket

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Çıldırış


Sessiz Sinema Puanı :7.5/10
Imdb Puanı :7.0/10
Yapım :2005 ~ ABD, İngiltere
Tür :Dram, Gerilim, Gizem, Psikolojik
Yönetmen :John Maybury
Oyuncular :Adrien Brody, Keira Knightley, Jennifer Jason Leigh, Daniel Craig, Kris Kristofferson, Brad Renfro, Kelly Lynch, Steven Mackintosh
Senaryo :Massy Tadjedin, Marc Rocco, Tom Bleecker
Yapımcı :George Clooney, Steven Soderbergh, Andreas Grosch, Marc Frydman, Chris Roberts, Peter McAleese, Andreas Schmid, Marc Rocco, Ben Cosgrove, Jennifer Fox, Ori Marmur, Timothy J. Nicholas, Peter Guber, Philip McKeon, Donald C. McKeon, Peter E. Strauss, Todd Wagner, Mark Cuban, Kia Jam
Görüntü Yönetmeni :Peter Deming
Müzik :Brian Eno
Filmin Websitesi :wip.warnerbros.com/thejacket
Süre :1 saat 53 dk

Körfez Savaşı sırasında yaralanmasına karşın hayatta kalmayı başaran Jack Starks, buna rağmen asla normal zihin sağlığına sahip olamamıştır. Zihni sürekli gel-gitler yaşayan Jack, askerden terhis edilerek doğduyu kasaba olan Vermont'a doğru yol alır. Yolda arabası bozulmuş sarhoş bir kadına ve çocuğuna yardım ederek arabalarını onarır. Kanada sınırına gidecek olan bir adama otostop çekerek arabasına biner. Yolda bir polis memuru onları durdurmuştur. Hatırladığı son görüntü budur.

Uyandığında Jack, bu polis memurunu öldürmek suçundan yargılanmaktadır. Akıl sağlığı yerinde olmadığı kanısına varılarak suçsuz bulunur ve akıl hastanesine yatırılır. Kendisine ilaç vererek kobay olarak kullanan Dr.Becker'ın hastası olmuştur. Deneye göre, morga kapatılarak saatler geçiren Jack, geçmiş ve gelecekten görüntüler görmektedir. Zamanla bunları kontrol etmeyi başaran Jack için kendini kurtarmanın tek yolu deney seanslarıdır.

Ziyadesiyle orjinal, güzel düşünülmüş, güzel çekilmiş bir film. Nedense tüm oyuncuların birbirleriyle fısıldaşarak konuşması bile garibime gitmedi. Sanırım mistik bir hava yaratmaya çalıştılar. Adrien Brody'nin oyunculuğu mükemmeldi. Her şey olması gerektiği gibiydi. İlginç ve sakin filmlerden hoşlananlara geldin.

0 yorum: