Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Gladiator

5 Mayıs 2009 Salı

Gladyatör


Sessiz Sinema Puanı :8.0/10
Imdb Puanı :8.3/10
Yapım :2000 ~ ABD, İngiltere
Tür :Aksiyon, Dram, Savaş
Yönetmen :Ridley Scott
Oyuncular :Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Djimon Hounsou, Connie Nielsen, Richard Harris, Oliver Reed, Derek Jacobi, Ralf Moeller, David Schofield
Senaryo :John Logan, William Nicholson, David H. Franzoni
Yapımcı :Laurie MacDonald, Branko Lustig, David H. Franzoni
Görüntü Yönetmeni :John Mathieson
Müzik :Hans Zimmer, Enya , Lisa Gerard, Klaus Badelt
Filmin Websitesi :www.gladyator.bz.tc
Süre :2 saat 56 dk

General Maximus, Roma tarihinin en yüce komutanıdır. Bir savaştan daha zaferle ayrılan Maximus artık 2 yıldır görmediği ailesinin yanına dönerek huzurlu bir hayatı düşlemektedir. Ne yazık ki onu oğlu gibi seven Sezar Marcus Aurelius'un son bir isteği olacaktır. O öldükten sonra, yerine Maximus'un geçmesini istemektedir. Hayalindeki Roma'yı kurabilecek yegane kişi Maximus'dur.

Bunu anlayan Sezar Marcus'un oğlu Commodus babasını öldürür. İlk iş olarak da Maximus ve ailesini idamla cezalandırır. Maximus son anda infazdan kaçmayı başarsa da ailesi için çok geçtir. Maximus, bundan sonraki birkaç yılını gladyatör olarak ailesini öldüren Commodus'dan intikamını almaya çalışarak geçirecektir.

Tarihi bir film olarak oldukça beğendiğimi söylemeliyim. Roma'nın en ihtişamlı yıllarında geçen film izleyene gerçekten bu hissi veriyor. Eski uyglarlıkları izlemeyi seviyorsanız kaçırmamanızı öneririm.

0 yorum: