Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Goodfellas

3 Mayıs 2009 Pazar

Sıkı Dostlar

Sessiz Sinema Puanı :8.0/10
Imdb Puanı :8.8/10
Yapım :1990 ~ ABD
Tür :Biyografi, Dram, Polisiye, Suç
Yönetmen :Martin Scorsese
Oyuncular :Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Debi Mazar, Illeana Douglas, Samuel L. Jackson, Lorraine Bracco, Frank Vincent, Paul Sorvino, Lorraine Bracco
Senaryo :Nicholas Pileggi
Senaryo (Kitap) :Nicholas Pileggi
Yapımcı :Irwin Winkler
Görüntü Yönetmeni :MichaeI Ballhaus
Süre :2 saat 25 dk

Henry Hill, küçüklüğünden beri gansgterlere özenen bir çocuktur. Henüz 16 yaşındayken ayak işlerini yapmak üzere Paul'un yanında çalışmaya başlar. Ailesi, başta buna karşı çıkmasa da daha sonra beraber takıldığı kişilerin ne tür işler yaptığını anladıkları zaman daha fazla çalışmasını istemezler. Henry, evden ayrılarak hayalini kurduğu dünyanın bir parçası olmaya karar verir.

Büyüğü zaman sorumluluğu artar. Tommy ve Conway ile birlikte hırsızlık yapmaya, haraç almaya başlar. O zamanlar, herşey mükemmeldir. Karen ile evlenerek mutlu bir yuva kurar. Mutlulukları, hayatları boyunca yapacakları en büyük işe kadar devam edecektir.

En büyük işlerinde milyonlarca dolar para götürürler. Ama Conway, bariz biçimde tüm parayı paylaşmaya niyetli değildir. Henry dışında soyguna yardım eden herkesi öldürmüştür. Henry'nin de konuşup konuşmayacağı belli değildir. Kendini güvende hissetmeyen Henry, tanık koruma programına katılarak bildiği herşeyi anlatır. Bir zamanların ünlü gangsterleri artık tutuklu birer mahkumdur.

Gerçek bir hikayeyi konu edinen Goodfellas, gangsterler dünyasına harika bir bakış atıyor. Özellikle Robert de Niro'nun performansı takdire şayan. Filmin içtenliği ve gerçekçiliği o kadar muhteşemki, zaman zaman Ray Liotta'nın ağzından dinlediğimiz film, başarılı bir "Gerçek Kesit" izlenimi sunuyor.

0 yorum: