Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Game

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Oyun

Sessiz Sinema Puanı :9.0/10
Imdb Puanı :7.7/10
Yapım :1997 ~ ABD
Tür :Aksiyon, Gerilim, Gizem, Macera
Yönetmen :David Fincher
Oyuncular :Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, Armin Mueller-Stahl, Carroll Baker, James Rebhorn, Peter Donat, Anna Katarina
Senaryo :Michael Ferris, John D. Brancato
Yapımcı :Cean Chaffin, Steve Golin
Görüntü Yönetmeni :Harris Savides
Müzik :Howard Shore
Süre :2 saat 8 dk

Nicholas Van Orton milyonlarca doları olan zengin ama mutsuz bir iş adamıdır. Öyle yalnızdır ki, kendi arabasını bile kendi sürmektedir. Tam da yaş gününde, yıllardır görmediği kardeşi Conrad ile öğle yemeği için sözleşir. Conrad ona alışılmışın dışında bir doğum günü hediyesi vermiştir. Hediyesi, mutluluğun kapılarını aralayacak olan bir şirketin davetiyesidir.

İstemeden de olsa şirkete gidip, tüm sıkıcı prosedürleri gerçekleştiren Orton, kendisini tuhaf olayların merkezinde buluverir. Sanki çevresindeki tüm insanlar onu izlemektedir. Başına türlü felaketler gelmektedir. Orton, bu durumdan nasıl kurtulacağını bilmemektedir.

Sıkıcı bir adamın hayatını nasıl renklendirebiliriz sorusunun cevabı. Herkes benim gibi düşünmeyebilir ama bence mükemmel bir film. Film boyunca tam 3 kere kafamdaki sonu değiştirmek durumunda kaldım ve buna reğmen yine de şaşırdım. Etkileyici bir film. İzlemenizi öneriyorum.

0 yorum: