Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Face/Off

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Yüz Yüze

Sessiz Sinema Puanı :7.0/10
Imdb Puanı :7.2/10
Yapım :1997 ~ ABD
Tür :Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Psikolojik, Romantik, Suç
Yönetmen :John Woo
Oyuncular :John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola, Gina Gershon, Dominique Swain, James Denton, Robert Wisdom
Senaryo :Michael Colleary, Mike Werb
Yapımcı :David Permut, Christopher Godsick, Terence Chang
Görüntü Yönetmeni :Oliver Wood
Müzik :John Powell
Dağıtım :UIP Filmcilik
Süre :2 saat 18 dk

Sean Archer başarılı bir FBI ajanıdır ve çocuğunu henüz çok küçükken kendi ellerinde kaybetmiştir. Çocuğunun ölümüne sebep olan adamı, yani Castor Troy'u tam 6 sene yakalamaya çalışır. Sonunda onu tam havaalanında kardeşi ile birlikte kaçarken kıstırmayı başarır. Castor, ölmemesine rağmen, derin bir koma hayatına başlamıştır. Bu süre içinde Castor'un Los Angeles şehrinin herhangi bir yerine döşediği patlayıcıları bulmak için 2 günleri vardır.

Sadistik bir plan yaparak, Archer ile Troy'un yüzleri ameliyatla değiştirilir. Archer, kardeşinin tutulduğu hapishaneye girerek, ondan patlayıcının yerini öğrenmeye çalışır. Bu sırada, şanssız bir şekilde Troy komadan uyanır ve yüz değiştirme ameliyatını bilen herkesi öldürür. Artık Archer, birinci dereceden suçlu katil Troy ve Troy'da ünlü bir FBI ajanıdır.

Filmde o kadar çok patlama ve mermi vardı ki bir süre sonra sahnenin bitmesi için dakikaları saymaya başladım. Ciddi maliyet gerektiren bu patlamaların güzelim filmin içine ettiğini düşünüyorum. Sanki ötesinde film çok basit kalacak gibi yanlış bir inanış var sanırım. Film şahane, oyunculuk şahane, konusu şahane ama ancak bu kadar güzel şey bu denli kötü çekilebilirdi. Aksiyon ve bilim kurgu sevenler için eşsiz bir film. Yoksa izlemeye değmez.

0 yorum: