Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Wanted

30 Nisan 2009 Perşembe



Sessiz Sinema Puanı :6.5/10
Imdb Puanı :6.9/10
Yapım :2007 ~ ABD, Almanya
Tür :Aksiyon, Macera, Suç
Yönetmen :Timur Bekmambetov
Oyuncular :James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Marc Warren, Lorna Scott, Chris Pratt, Konstantin Khabenskiy, Kristen Hager
Senaryo :Derek Haas, Michael Brandt
Senaryo (Kitap) :J.G. Jones, Mark Millar
Yapımcı :Iain Smith, Jason Netter, Jim Lemley
Görüntü Yönetmeni :Mitchell Amundsen
Müzik :Danny Elfman
Filmin Websitesi :www.wantedmovie.com
Süre :1 saat 35 dk

Wesley Gibson sıradan bir muhasebe müdürüdür. Kendi deyimi ile dünyanın en silik adamı o'dur. Günün birinde markette sıradan bir alışveriş esnasında esrarengiz bir kadın ile karşılaşır. Kadın, onu azılı bir suikastçinin elinden kurtaracaktır. Gibson, suikastçinin neden onu öldürmek istediğini bilmemektedir.

Sorusunun cevabını marketteki esrarengiz kız, yani Fox verecektir. Gibson, panik atak nöbetleri sandığı hastalığını dünyanın en ünlü sukastçisi olan babasından almıştır. Aslında o ayrıntıları görmek konusunda diğerlerinden bir parça daha iyidir. İşin kötüsü, babası, iki gün önce onu öldürmek isteyen adam tarafından öldürülmüştür.

Gibson eğer hayatta kalmak istiyorsa, kendini eğiterek babasından daha iyi olmalıdır.

Her saniyesiyle basit bir aksiyon filmi. Çok fazla gürültü, çok fazla mermi vardı. Film güzel bir felsefeye sahip ve cidden sağlam bir oyuncu kadrosu var. Sonunu tahmin etmek güç. Ama tanımlayamadığım bir basitlik hakim. Kafamı boşaltmak için izledim, amacıma ulaştım. Felsefi filmlere ara verdiğinizde sinemadan kopmamanızı sağlayacak bir film. Onun dışında işe yaramaz.

0 yorum: