Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Shawshank Redemption

5 Nisan 2009 Pazar

ESARETİN BEDELİ


Sessiz Sinema Puanı : 9/10
Imdb Puanı : 9.2/10
Yapım : 1994 ~ ABD
Tür : Dram, Suç
Yönetmen : Frank Darabont
Oyuncular : Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, Mark Rolston, James Whitmore, Jeffrey DeMunn, Larry Brandenburg, Neil Giuntoli, Brian Libby, David Proval
Senaryo : Frank Darabont
Senaryo (Kitap) : Stephen King
Yapımcı : David V. Lester, Liz Glotzer, Niki Marvin
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Thomas Newman
Süre : 2 saaat 22 dk

Kendisini ünlü bir golfçü ile aldatan karısını ve golfçüyü öldürmek suçuyla yargılanan Andy, iki kere ömür boyu hapse mahkum edilir. Cezasını çekmek için gönderildiği Shawshank hapishanesinde Ellis Redding ile sıkı bir dostluk kurar. Redd, istediği her şeyi hapishaneye getirebilmesi ile ünlüdür.

Yeni gelenlerin yaşadığı türlü zorluklarla baş etmek durumunda kalan Andy kıvrak zekası ile bunları avantaja çevirir. Başta hapishane müdürü olmak üzere tüm mahkumların saygınlığını kazanır. Yine de özgür bir kuş olacağı günlerin hayalini kurmaktadır. Her 10 senede bir sorulan "pişman mısın?" soruları, pişmanım demelerine karşın reddedilmektedir.

Stephen King'in romandan uyarlanan ve hapishane mahkumlarının olağanüstü performansları ile seyir zevki yükselen harika bir hikaye. Bu harkulade film yayınlandığı dönemde 7 dalda oscara aday gösterildi. Herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

0 yorum: