Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

One Flew Over the Cuckoo's Nest

2 Nisan 2009 Perşembe

GUGUK KUŞU
Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı:8.9/10
Yapım :1975 ~ ABD
Tür :Dram
Yönetmen :Milos Forman
Oyuncular :Jack Nicholson, Danny De Vito, Christopher Lloyd, Louise Fletcher, Brad Dourif, Will Sampson, Dean R. Brooks, Sydney Lassick, William Redfield
Senaryo :Lawrence Hauben, Bo Goldman
Senaryo (Kitap) :Ken Kesey
Yapımcı :Michael Douglas, Saul Zaentz
Görüntü Yönetmeni :Haskell Wexler
Müzik :Jack Nitzsche
Süre :2 saat 13 dk

Yine Jack Nicholson ve yine hastanedeyiz. Ama bu sefer deliler hastanesinde. Fena halde rahat bir adam olan Mac, işten kaytarmak için biraz deli rolü yapar. Deli olup olmadığını anlamak için bir süre rehabilite edilmesine karar verilir ve akıl hastalıkları hastanesine yatırılır. Oradan çıkabilmesi için tek şansı hemşire Ratched'dan onay almalıdır ama en başından beri hemşire ile yıldızları barışmayacaktır.

Mac yenilgiyi kabullenmek yerine sorunlarla mücadele etmeyi seven biridir. Hastanedeki her hasta ile tek tek ilgilenir ve her birine hayatlarında unutamayacakları deneyimler yaşatır. Ama bir taraftan da buradan çıkmanın yollarını araştırmaktadır.

Fazlaca acımasız bir hemşire ve katı kuralların içinde eğlenceli bir adamın hikayesi bu. Jack Nicholson'un oyunculuğu takdire şayan. Bunun dışında deli rolündeki diğer oyuncularda kesinlikle filmi izlenebilir kılıyorlar. Stressiz bir dram filmi izlemek istiyorsanız sonunu tahmin etmeye çalışmayın.

0 yorum: