Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Requiem For A Dream

14 Nisan 2009 Salı

BİR RÜYA İÇİN AĞIT

Sessiz Sinema Puanı : 7.5/10
Imdb Puanı :8.5/10
Yapım :2000 ~ ABD
Tür :Dram, Suç
Yönetmen :Darren Aronofsky
Oyuncular : Ellen Burstyn, Jared Leto, Marlon Wayans, Jennifer Connelly, Christopher McDonald, Louise Lasser, Marcia Jean Kurtz, Janet Sarno, Suzanne Shepherd
Senaryo :Darren Aronofsky, Hubert Selby Jr.
Senaryo (Kitap) :Hubert Selby Jr.
Yapımcı :Eric Watson, Randy Simon, Ann Ruark, Ben Barenholtz, Stefan Simchowitz, Scott Franklin, Jonah Smith, Beau Flynn, Nick Wechsler, Palmer West
Görüntü Yönetmeni :Matthew Libatique
Müzik :Clint Mansell
Filmin Websitesi :www.requiemforadream.com
Süre :1 saat 42 dk

Sara Goldfarb tüm gün televizyonda yarışma programı izleyen yalnız bir kadındır. En büyük hayali bıkmadan usanmadan izlediği yarışma programına çıkabilmektir. Günün birinde hayalleri gerçek olur ve yarışmaya katılım başvurusu gelir. Kırmızı elbise ve altın ayakkabıları giymenin vakti gelmiştir. Faka birkaç kilo vermesi gerekmektedir.

Harry, Sara'nın tek oğlu, sevgilisi Marion ve en yakın arkadaşı Tyrone ile birlikte takılmaktadır. Bu üç arkadaş uyuşturucu bağımlısıdır. Şimdilik işleri tıkırında gitmektedir.

Sara kilo verebilmek için doktora başvurur. Doktor yemek yemesini önleyecek bir takım haplar verir. Gerçekten de Sara kilo vermeye başlamıştır. Ama aynı zamanda hapların etkisi gittikçe azalmaktadır. Onlara bağışıklı kazanmaktadır.

Ve Harry'nin işleri bozulmuş, artık mal bulamaz olmuşlardır. Uyuşturucu bulmak için kendilerini riske atma zamanı gelmiştir.

Atv ana haber'in tüm dram haberlerde arka fona koyduğu müzikten olsa gerek filmi hep haber tandansıyla izledim. Sanki sağdan soldan Ali Kırca fırlayıp hadiseye bizden birşeyler katacakmış gibi hissettim. Bu sanırım verdiğim puanı bir nebze etkilemiş olmalı. Bunun dışında filmin çok tuhaf olduğunu kabul etmek gerekir. Psikolojik tahlilleri en güçlü filmdi ama yine de çok fazla ses vardı. İzleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

0 yorum: