Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Beowulf

16 Nisan 2009 Perşembe

ÖLÜMSÜZ SAVAŞÇI

Sessiz Sinema Puanı :8.5/10
Imdb Puanı :6.6/10
Yapım :2007 ~ ABD
Tür :Animasyon, Dram, Fantastik, Macera
Yönetmen :Robert Zemeckis
Oyuncular :Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Angelina Jolie, Alison Lohman, Brendan Gleeson, Crispin Glover
Senaryo :Neil Gaiman, Roger Avary
Yapımcı :Robert Zemeckis, Steve Bing, Steve Starkey, Jack Rapke
Görüntü Yönetmeni :Robert Presley
Müzik :Alan Silvestri
Dağıtım :Warner Bros
Filmin Websitesi :www.beowulf-tr.com
Süre :1 saat 54 dk

Eğlencenin ve şarabın su gibi tüketildiği o gece bir kabusa dönüşecektir. Öyle bir kabus ki kral Hrothgar bir daha eğlenmeyi yasaklayacaktır. Grendel'in kana buladığı gece lanetle anılacaktır. Düşman, tam bir canavar, kana susamış bir iblistir. Bu halka gereken şey, bir kahramandır.

Aradıkları kahraman 14 kişilik ekibinin lideri Beowulf'un ta kendisidir. Heyecan ve para arayan Beowulf ünü tüm cihana yayılmış cesur bir savaşçıdır ve bu canavarı durdurabilmek için okyanusları aşıp gelmiştir. Ödül, paha biçilemez altın kupadır.

O gece şehrin yeni misafirleri uyumadan önce meşhur Grendel ile tanışırlar. Eşit şartlarda savaşan Beowulf onun kolunu koparır ve etkisiz hale getirir. Artık o, ozanlara konu olmuş yaşayan bir efsanedir. Ama şehri rahatsız eden tek canavar Grendel değildir. Bir de onun annesi vardır. Ve Grendel'in ölümüne çok sinirlenmiştir.

3d animasyon tipinde fakat gerçek oyuncuların yer aldığı muhteşem bir filmdi. Sıradışı hikayenin izleyiciye veriliş şekli takdire değerdi gerçekten. İzlerken her anından keyif aldım. Kan görmekle ilgili problemleriniz yoksa tavsiye ediyorum.

0 yorum: