Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Count Of Monte Cristo

13 Nisan 2009 Pazartesi

Monte Kristo Kontu

Sessiz Sinema Puanı : 8,5/10
Imdb Puanı : 7.5/10
Yapım : 2002 ~ ABD, İngiltere
Tür : Aksiyon, Dram, Gerilim, Macera, Romantik
Yönetmen : Kevin Reynolds
Oyuncular : James Caviezel, Guy Pearce, Richard Harris, Henry Cavill, Luis Guzmán, Dagmara Dominczyk, James Frain, JB Blanc, Michael Wincott
Senaryo : Jay Wolpert
Senaryo (Kitap) : Alexandre Dumas
Yapımcı : Jonathan Glickman, Roger Birnbaum
Görüntü Yönetmeni : Tim Wooster, Andrew Dunn
Müzik : Ed Shearmur
Filmin Websitesi : www.spyglassentertainment.com/movies/count
Süre : 2 saat 4 dk

Edmond Dantes ve Fernand çocukluktan beri yakın iki arkadaştır. Edmond'un aksine Fernand daha başına buyruk ve uçarı bir yapıya sahiptir. Bu iki genç adamın araları aynı kıza aşık olmalarından ötürü bozulacaktır. Ne var ki Mercedes ünlü kontun oğlu Fernand yerine balıkçı çocuğu Dantes'e aşıktır. Fernand Dantes'in saflığından yararlanarak onu hapse attırır.

Akabinde isteğini elde ederek Mercedes ile evlenir. Hayat onun için güzel gitmektedir. Ama Dantes yataksız bir şatoda 13 yılını geçirecektir. Burada tanıştığı Farria ona bildiği her şeyi öğretmek karşılığında kaçışına yardım etmesini ister. Bu iki hücre komşusu, özgürlük için 7 sene beraber tünel kazarlar. Aslında Dantes'in istediği özgürlükten çok, intikamdır.

Alexandre Dumas'ın 1844 yılında yazdığı kitap bu güne dek birçok filme ilham kaynağı oldu. En sonuncusu bu film. Atalarına saygıda kusur etmeyerek muhteşem bir dönem filmi çekildiğini itiraf etmem gerekir. Oyuncuların performansı ve mekanın dokusu müthişti. Herşeyi dozajında bir film olmuş. Azıcık aşk, azıcık kötülük ve hayli iyilik. Mutlu sonları sevenlerden misiniz?

0 yorum: