Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Curious Case Of Benjamin Button

23 Mart 2009 Pazartesi

Sessiz Sinema Puanı :8.5/10
Imdb Puanı :8.2/10
Yapım :2007 ~ ABD, Fransa, Hindistan, İngiltere
Tür :Aile, Biyografi, Dram, Fantastik, Gerilim, Gizem, Romantik
Yönetmen :David Fincher
Senaryo :Eric Roth, Robin Swicord
Senaryo (Kitap) :Eric Roth, F. Scott Fitzgerald
Oyuncular :Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond, Faune A. Chambers, Elias Koteas, Donna DuPlantier, Jacob Tolano
Yapımcı :Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Jim Davidson, Cameron Cash, Cean Chaffin
Görüntü Yönetmeni :Claudio Miranda
Müzik :Alexandre Desplat
Filmin Websitesi :www.benjaminbutton.com
Süre :2 saat 46 dk

Button ailesinin yeni ferdi Benjamin, hayata oldukça kötü şartlar altında merhaba demiştir. Annesi onu doğurmaya çalışırken ölmüş, babası ise onu bir tür canavar sanarak huzur evinin bahçesine bırakmıştır. Benjamin, minik kemikleri ve çirkin suratı ile doğar doğmaz 80 yaşındaki insanda olması gereken tüm hastalıkları bünyesinde barındırmaktadır.

Bir sürü yaşlının arasında Benjamin sıradan biri gibi durmaktadır. Oysa o sadece 7 yaşında saçları ağarmış ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştır. Sık sık kutlanan doğum günlerinden birinde hayatını değiştirecek olan güzel insanla tanışır. Daisy, Benjamin ile aynı yaşta olmasına karşın tıpkı diğer yaşıtları gibi sıradan gözükmektedir.

Gün geçtikçe gençleşen Benjamin ile gün geçtikçe yaşlanan Daisy birbirlerine aşık olurlar. Ama sahip oldukları kader onların mutlu olmalarını engellemektedir.

2009 Oscar gecesi en iyi film dahil 13 dalda aday gösterilen film en iyi sanat yönetmenliği, en iyi makyaj ve en iyi görsel efekt dallarında 3 ödül kazanabilmiştir. Aday olduğu çoğu ödülü bu yıla damgasını vuran Slumdog Millionaire filmine kaptıran Benjamin Button bu konuda hayal kırıklığı yarattı diyebiliriz. Ama başta Brad Pitt olmak üzere birçok kişinin hakkı yenmiş diyebilirim. Benjamin Button ismi gibi tuhaf ve başarılı bir film olmuş. Yaşlanmaktan korkmayan herkese tavsiye ediyorum.

0 yorum: