Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

11 Nisan 2009 Cumartesi

SİL BAŞTAN


Sessiz Sinema Puanı : 7.5/10
Imdb Puanı : 8.5/10
Yapım : 2004 ~ ABD
Tür : Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen : Michel Gondry
Oyuncular : Jim Carrey, Kate Winslet, Elijah Wood, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Jane Adams
Senaryo : Michel Gondry, Charlie Kaufman, Pierre Bismuth
Yapımcı : Steve Golin, Anthony Bregman
Görüntü Yönetmeni : Ellen Kuras
Müzik : Jon Brion, electric light orchestra, Beck
Filmin Web sitesi : www.eternalsunshine.com
Süre : 1 saat 48 dk

Clementine; kafasına göre takılmayı seven, basit bir işi ve basit bir hayatı olan hoyrat bir kızdır. Kimin hakkında ne düşündüğünü umursamaz ve o an içinden ne geliyorsa onu yapar. Saçlarını uçuk renklere boyamayı ve rengini sürekli değiştirmeyi sever. Aslında tamamen dağılmış olsa da hayatlarına girdiği erkekleri mutlu etmeyi ve onları değiştirmeyi başarmaktadır.

Joel; dünyanın en sıkıcı ve çekingen adamıdır. Tanımadığı kızlarla göz teması kurmaya bile çekinir. Bu yüzden yeni biriyle tanışamaz ve bir sevgili bulamaz. Hayatı birbirinin tıpatıp aynısı günlerle geçmektedir ve ona azıcık ilgi gösteren her kıza aşık olur. İnsanlara nazik davranır.

Film bu iki alakasız insanın aşk hikayesini anlatmıyor. Tam aksine bu iki alakasız insanın nasıl ayrıldıklarını konu alıyor. Joel hiç beklenmedik şekilde Clementine'ye aşık olur ve Clementine tamamen beklendik şekilde ondan soğuyarak hafızasından Joel'i sildirmek ister. Ama sildirme işlemini ciddiye alan Clementine bunu biraz bilimsel yolla yapar. Aynı şekilde misilleme yapmak isteyen Joel hafızasını sildirdiği esnada aslında bunu istemediğini fark eder. Clementine'yi tanıdığı için mutludur.

Aslında film sıradışı diye tanımlayacağımız bir aşk hikayesi. Oyuncular Jim Carrey ve Kate Winslet kendilerinden beklenen olağanüstü performansı fazlasıyla göstermişler. Bu benim ikinci ciddi Jim Carrey sınavım ve ilginçtir yine beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bu adam gerçekten iyi oyuncu ama ben galiba komedi filmi sevmiyorum. Bu da bir komedi filmi değil zaten. Klasik aşk hikayesi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler ama aşk kelimesi ile alıp veremediğiniz varsa kesinlikle izlemenizi öneriyorum.

0 yorum: