Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

1408

25 Nisan 2009 Cumartesi


Sessiz Sinema Puanı :5.5/10
Imdb Puanı :6.9/10
Yapım :2007 ~ ABD
Tür :Gerilim, Gizem, Korku
Yönetmen :Mikael Håfström
Oyuncular : John Cusack, Samuel L. Jackson, Tony Shalhoub, Mary McCormack, Johann Urb, Alexandra Silber
Senaryo :Matt Greenberg
Senaryo (Kitap) :Stephen King
Yapımcı :Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Kelly Dennis
Görüntü Yönetmeni :Benoît Delhomme
Müzik :Gabriel Yared
Dağıtım :Warner Bros
Filmin Websitesi :www.1408-themovie.com
Süre :1 saat 34 dk

Mike Enslin, kitaplarına ilham olabilecek korkutucu otel odalarında kalan, hayalet diye bir şey olmadığına inanan ünlü bir yazardır. Aldığı son otel bilgisi, eskiden yaşadığı şehir olan Los Angeles'da lüks bir oteldir. Otelin 1408 numaralı odasında tuhaf giden bir şeyler vardır.

Mike bu odayı reserve ettirmeye çalıştığında otel müdürü buna şiddetle karşı çıkmıştır. Hatta onu vazgeçirebilmek için o odada bundan önce kalanların başlarına neler geldiğini resimli bir dosya şeklinde göstermiştir. Buna rağmen etkilenmeyen Mike, 1408'in kaldığı diğer odalardan bir farkı olmadığını düşünmüştür. Yine de anlatılan hikayeler onu biraz ürkütmüştür.

Odaya ilk adımını attığı andan itibaren ters giden bir şeyler olduğunu anlamıştır. İlk birkaç dakikadan sonra ise çıkmaya karar vermiştir. Ama görünüşe göre bu o kadar kolay olamayacaktır.

Samuel Jackson için izlediğim bir filmde Samuel Jackson'u topu topu 10 dakika görmem bende iyi bir intiba bırakmadı açıkçası. Bunun dışında başlarda kaliteli bir korku filmi gibi gelmişti. Film bittikten sonraki yorumum :Bayat bir korku filmi. Zamanınızı harcamaya değmez.

0 yorum: