Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Shakespeare In Love

25 Nisan 2009 Cumartesi

Aşık Shakespeare


Sessiz Sinema Puanı :8.0/10
Imdb Puanı :7.4/10
Yapım :2007 ~ ABD, İngiltere
Tür :Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen :John Madden
Oyuncular :Ben Affleck, Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Geoffrey Rush, Tom Wilkinson, Martin Clunes, Antony Sher
Senaryo :Tom Stoppard, Marc Norman
Yapımcı :Marc Norman
Görüntü Yönetmeni :Richard Greatrex
Müzik :Stephen Warbeck
Süre :2 saat 3 dk

Will Shakespeare kiralık oyun yazan bir şairdir. Yeteneğini aldığı ilhamı arayarak mükemmel derecede oyunlar yazar. Bu ilhamlar genelde kadınlardır ve Will, son zamanlardan ilhamını kaybetmiştir. Sevgilisi sandığı kadını başka bir adamla yakalamıştır.

Henüz kadınların tiyatro sahnesine çıkamadığı yıllarda Will oyuncu seçmelerinde genç bir yetenekle karşılaşır. Esrarengiz bir şekilde genç aktör ondan kaçmaktadır. Daha sonra anlayacağı üzere aktör aslında aktiristir. Hem de Will'in kelimelerle ifade edemeyeceği bir aşkın figürü olacak güzellikte bir aktiristir. Viola, oyuncu olmak isteyen bir bayandır.

İlham kaynağını bulan Will yazmaya koyulur. Oyunun adını birkaç kez değiştirmesi gerekse de en sonunda son şeklini alır. Romeo ve Juliet olur. Trajik bir şekilde hikayenin Romeo'su, biricik aşkı Viola'dan başkası değildir.

Gerçeküstü bir şair ve gerçeküstü bir aşkın hikayesi. Belki biraz fazla durağan ama kesinlikle izleyiciyi sıkmayan bir durağanlık bu. "Herşey kafamın içinde" diyen bir yazarın, bir dahinin hayatını merak ediyorsunuzdur sanırım.

0 yorum: