Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Rock Star

16 Ocak 2009 Cuma

Sessiz Sinema Puanı :6/10
Imdb Puanı :5.8/10
Yapım :2001, ABD
Tür :Dram / Komedi / Müzikal
Yönetmen :Stephen Herek
Senaryo :John Stockwell
Oyuncular :Jennifer Aniston, Mark Wahlberg, Dominic West, Timothy Spall, Jason Flemyng, Dagmara Dominczyk
Yapımcı :Toby Jaffe, Robert Lawrence
Görüntü Yönetmeni :Ueli Steiger
Müzik :Trevor Rabin
Süre :1 saat, 45 dk.

Chris'in gün boyu yapmak zorunda olduğu sıkıcı işlere dayanabilmesi için bir sebebi vardır. O günün yorgunluğunu, arkadaşları ile hayranı olduğu metal grubu Steel Dragon'un şarkılarını coverlayarak atar. Gerçekleşmeyeceğini bilsede bir gün Steel Dragon'da çalmayı hayal etmektedir.

Ve bir gün şans Chris'den yana döner. Steel Dragon'un solistinin gruptan atılmasıyla Chris için bir kişilik yer açılır. Olağanüstü ses yeteneğini fark eden grup elemanları onu yeni solist yaparlar. Bir anda dünyanın en büyük müzik grubunun solisti olan Chris'in bunu kaldırması mümkün gözükmemektedir. Menajeri ve sevgilisi Emily'nin isyan bayrağını çekmesi an meselesidir.

Metal gruplarının çevresinde dolanan oldukça gerçekçi bir film. Sırtını 80li yılların metal çağına dayayan film bu zorlu görevin altında başarı ile kalkmış. Film içerisinde izleyiciye verilmek istenen mesajlar doğru ve ayarında verilmiş. Beklenmedik son içinizi yumuşatacak düzeyde. Metal müzik ile kıyısından köşesinden alakalı olan ya da gençliğinde sıkı metalci olanlara şiddetli tavsiyemdir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçek bir hikayeden uyarlandığı ve rock dünyasının içini harika aydınlattığı için herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.