Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Prestige

5 Şubat 2009 Perşembe

PRESTİJ

Sessiz Sinema Puanı :9/10
Imdb Puanı :8.4/10
Yapım:2006, ABD / İngiltere
Tür :Aksiyon / Dram / Fantastik / Gerilim / Gizem
Yönetmen :Christopher Nolan
Senaryo :Christopher Nolan, Christopher Nolan (Kitap), Jonathan Nolan, Jonathan Nolan (Kitap), Christopher Priest (Kitap)
Oyuncular :Scarlett Johansson, Christian Bale, Hugh Jackman, Andy Serkis, Michael Caine, David Bowie, Ricky Jay, Piper Perabo, Roger Rees, Chris Cleveland, Jim Piddock, Chao Li Chi, Rebecca Hall, Jamie Harris, Brian Tahash, Christopher Neame, James Lancaster, Daniel Davis, Ron Perkins, Ezra Buzzington, James Otis, Rob Arbogast, Clive Kennedy, Enn Reitel, Nikki Glick, Jodi Bianca Wise, Scott Davis, Sam Menning, Christopher Judges, Edward Hibbert, Kevin Will, Russ Fega, Johnny Liska, Zoe Merg, Olivia Merg, Julie Sanford, Sean Howse, William Morgan Sheppard, John B. Crye, Gregory Humphreys, Anthony De Marco, J. Paul Moore, Monty Stuart, Mark Ryan
Yapımcı :Christopher Ball, Valerie Dean, Jordan Goldberg
Görüntü Yönetmeni :Wally Pfister
Müzik :David Julyan
Dağıtım :Warner Bros
Süre :2 saat, 08 dk.
Gösterim Tarihi :22 Aralık 2006

 Angier ve Borden tarihin gördüğü en iyisi olabilmek için çalışan iki çaylak sihirbazdır. Aynı ustanın yanında yetişen bu iki sihirbazın arası, Borden'ın Angier'in sevgilisini öldürmesiyle ebediyete kadar bozulur. Yolları ayrılan bu iki genç sihirbaz artık rakip olmanın çok ötesindedirler. Birbirlerinin ayağını kaydırmaya uğraşarak hayallerindeki gösteriyi yapmaya çabalarlar. "Yer Değiştiren Adam"

Fakat tek yaptıkları başarıya giden yolda birbirlerini engellemektir. Sürekli yeni oyunlar sahnelemeye çalışırken bir taraftan diğerinin gösterisini sabote ederek saf dışı bırakmaya çabalar. Ama ikisininde birbirinden sakladığı ciddi sırları vardır.

İşte tüm bu sırları filmin son sahnesinde bir kerede öğreniyoruz. Neyseki benim onları deşifre etmem söz konusu değil. Tek söyleyebileceğim izlediğim en iyi filmlerden en muhteşem sona sahip filmin bu olduğu. Bunun dışında oyunculuktan hikayeye kusursuz bir Nolan yapımı. Herne seviyorsanız sevin, şiddetle öneriyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

izlediğim en iyi filmlerden biri. sihirbazları seven kaçırmasın.