Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Bucket List

20 Kasım 2008 Perşembe


ŞİMDİ YA DA ASLA
Sessiz Sinema Puanı :5/10
Imdb Puanı :7.6/10
Yapım :2007, ABD
Tür :Dram  / Komedi
Yönetmen :Rob Reiner
Senaryo :Justin Zackham (Kitap)
Oyuncular :Jack Nicholson , Morgan Freeman , Serena Reeder, Sean Hayes, Jonathan Mangum, Beverly Todd, Rob Morrow
Yapımcı :Justin Zackham, Travis Knox
Görüntü Yönetmeni :John Schwartzman
Müzik :Marc Shaiman
Süre :1 saat, 36 dk.

Edward Cole milyoner bir şirket sahibidir. Dünyaca ünlü hastanelerin sahibi olan Edward'ın yolu kendi hastanesinde Carter Chambers ile kesişir. Carter aynı Edward gibi kanserdir ve doktorlar her ikisine de birkaç ay ömürleri kaldığını söylemektedirler. Bu iki adam ömürlerinin geri kalanını acılı hastane günleri ile geçirerek birkaç ay daha yaşamaktansa, sayılı günlerini yapmak isteyip de yapamadıkları şeylere ayırmaya karar verirler.
Edward, Carter'ın yaptığı yapılacaklar listesini daha fantastik bir hale getirir. Artık ölümün eşiğindeki bu iki yaşlı adamı macera dolu bir seyahat beklemektedir. Maddi yönden hiçbir sıkıntısı olmayan Edward'a karşın Carter maceraya çok daha mistik bir anlam yüklemiştir. Yine de yolculukları diledikleri gibi sonlanmayacaktır.

Boğucu hastanelerden Everest'e tırmanan iç karartıcı bir hikaye. Filmde yer yer eğlenseniz bile hüzünlü bir sona kendinizi hazırlıyorsunuz. Oysa karşılaştığımız son hiç de beklediğimiz gibi gerçekleşmiyor. Sakin ama sıradan bir yaşlılık filmini kaldırabileceklere tavsiye edilir.

0 yorum: