Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Sweeney Todd

27 Kasım 2008 Perşembe

FLEET SOKAĞININ ŞEYTAN BERBERİ


Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :7.8/10
Yapım :2007, ABD
Tür :Dram   / Gerilim  / Komedi  / Müzikal  / Suç
Yönetmen :Tim Burton
Senaryo :John Logan, Stephen Sondheim, Stephen Sondheim (Kitap), Hugh Wheeler
Oyuncular :Johnny Depp , Sacha Baron Cohen , Helena Bonham Carter , Alan Rickman , Timothy Spall , Jayne Wisener, Jamie Campbell Bower, Ed Sanders, Laura Michelle Kelly, Jody Halse, Gracie May, Gabriella Freeman, Aron Paramor, Lee Whitlock
Yapımcı :John Logan, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Richard D. Zanuck
Görüntü Yönetmeni :Dariusz Wolski
Müzik :Stephen Sondheim
Süre :1 saat, 56 dk.

Kahramanımız Benjamin Barker tam 15 yılını haksız yere okyanusun ortasındaki bir hücrede geçirmiştir. Londra'nın en büyük yargıcı Turpin ve yardımcısı Bamford 15 sene önce onu haksız yere suçlayarak sürgüne yollamış ve bu sayede destansı güzelliğe sahip karısına sahip olmayı amaçlamıştır. Benjamin'in karısını alıkoyan Turpin, kızınıda evlatlık edinerek evine kapatır. Zavallı kız, zamanı gelinceye dek o hücreden çıkamayacaktır.
Kaldığı hücreden kaçarak bir gemiye sığınan Barker evine, Londra'ya geri döner. Bir zamanlar berberlik yaptığı evin Nellie Lovett tarafından turta dükkanı olarak işletildiğini öğrenir. Ayrıca karısının öldüğünü de öğrenen Barker, kızının başına gelenleri öğrendikten sonra çılgına döner. İntikam alma hırsıyla dolan Barker artık Şeytan'ın Berberi, yani Sweeney Todd'dur.
İlk iş olarak karısını ve kızını kaçırıp kendisini sınırdışı eden Turpin ve yardımcısının peşine düşer. Eskiden çalıştığı yer olan turta dükkanının üst katını yeniden berber dükkanı haline getirir. Turpin'in traş olmaya geleceği günü iple çekmektedir. Bu sırada beklenmeyen ziyaretçiler yüzünden planlarında ufak değişiklikler yapmak zorunda kalacaktır.

Müzikalden ve seri cinayetlerden hoşlananların mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt. Zira bu iki alakasız türü başka bir filmde bir arada görmek zor. Kan görmeye dayanamayanlar ise filmden kesinlikle uzak dursunlar. Bunun dışında filme salt cinayet filmi demek çok büyük haksızlık olur. Konusu ve yarattığı mistik hava itibariyle oldukça başarılı bir çalışma. Filmin müzikal olmasına ise diyecek bir şey bulamıyorum. Apayrı bir yaratıcılık örneği. Daha önce izlediklerine benzemeyen bir film arayanlara şiddetli tavsiyemdir.




.::Email aboneliği için tıklayın::.


0 yorum: