Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Live Free or Die Hard

3 Eylül 2008 Çarşamba

ZOR ÖLÜM 4.0

Sessiz Sinema Puanı
:7/10
Imdb Puanı :7.6/10
Yapım :2007, ABD
Tür :Aksiyon / Gerilim / Macera
Yönetmen :Len Wiseman
Senaryo :Mark Bomback, Doug Richardson
Oyuncular :Justin Long, Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Timothy Olyphant, Kevin Smith, Cliff Curtis, Maggie Q, Yorgo Constantine, Jonathan Sadowski, Cyril Raffaelli
Yapımcı :Bruce Willis, Arnold Rifkin
Görüntü Yönetmeni :Simon Duggan
Müzik :Marco Beltrami
Süre :2 saat, 10 dk.

John McClane emekliliği gelmiş bir polis memurudur. Eski şaşalı günlerinin hatrına korsan yazılımıcıları takip edip yakalama görevini üstlenmektedir. Normal sayılabilecek bir günün gecesinde, kızına asılan genci patakladıktan sonra, ondan Matt Foster isimli bilgisayar korsanını yakalaması istenir.

Orada McClane'i kötü bir süpriz beklemektedir. Bir şekilde saldırıya uğrarlar ve sağ çıkmayı başarırlar. Birileri Foster'ı ortadan kaldırmaya niyetlidir. Merkez binaya döndüklerinde sebebini algılayabileceklerdir.

Kötü niyetli bir bilgisayar çetesi tüm sistemleri bir bir çökertmektedir. Dijital terorizm adı verilen bu saldırı akla hayale gelmeyecek kayıplara sebep olmaktadır. Amerikan ekonomisi çökmüştür. FBI iş yapamaz hale gelmiştir. Tüm ülkenin elektriği kesilmiş, uydu ile haberleşme yok edilmiştir. Telefon, televizyon ve bankaların kontrolü bu acımasız korsanların elindedir. Sorunu çözebilecek yegane kişi ise olayların tam ortasında yer alan Foster'dır.

Klasik hackercılık filmlerinin ötesinde bir şey. Film de, bilgisayar korsanlarının gözünden bakmayı öğreniyor ve onları tanıyorsunuz. Bunun dışında eski usül yöntemler ile yeni neslin dijital çağının çarpışmasına tanık oluyoruz. Kesinlikle izlemeye değer bir polisiye filmi.



.::Email aboneliği için tıklayın::.


0 yorum: