Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Lackawanna Blues

24 Ağustos 2008 Pazar


Sessiz Sinema Puanı :7.5/10
Imdb Puanı : 7.6/10
Yapım : 2005, ABD
Tür : Drama / Müzik
Yönetmen : George Wolfe
Senaryo : Ruben Santiago-Hudson
Oyuncular : Epatha Merkerson, Marcus Carl Franklin, Mos Def
Görüntü Yönetmeni : Ivan Strasburg
Müzik : Bill Sims
Süre : 1 saat, 35 dk.

Nanny iyi niyetli bir pansiyon sahibidir. Kötü bir geçmişe sahip Nanny hayatını çevresindeki yardıma muhtaç insanlara adamıştır. Herkes tarafından saygı gören Nanny sorunlu insanların hayatlarında tamamlayıcı görevi görektedir.

Sahibi olduğu bina hayatlarında sorunlar yaşayan insanlar ile dolup taşmıştır. Bunlardan biri de Alean'dır. Alean kocasından ayrılmış ve hayatını devam ettirebilmek adına çalışmak zorunda olan hamile bir kadındır. Çocuğunun doğumunda yanında olan tek isim Nanny'dir.

Daha sonra çocuğa sorumsuzca baktığı gerekesiyle Nanny birçok kez çocuğa bakıcılık yapmak durumunda kalacaktır. Artık Nanny, Junior'un manevi annesidir. Gerçek annesi dışarıda çalışırken Nanny ona güvenli bir gelecek sağlamak için çalışır.

En iyi kadın oyuncu dalında altın kürecik kazanan Epatha Merkerson ödülünün hakkını kesinlikle veriyor. Film zencilerin karmaşık iç dünyalarına girerek blues aracılığı ile bize onları tanıtıyor. Yardıma muhtaç ve iyi niyetli bir avuç insanın iç acıtan hikayeleri, ağlamayı sevenler için birebir.


0 yorum: