Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Usual Suspects

9 Ağustos 2008 Cumartesi

OLAĞAN ŞÜPHELİLER
Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :8.7/10
Yapım :1995, ABD / İngiltere / Almanya
Tür :Gerilim / Macera / Polisiye / Suç
Yönetmen :Bryan Singer
Senaryo :John Ottman (Kitap), Christopher McQuarrie
Oyuncular :Gabriel Byrne, Kevin Spacey, Pete Postlethewaite, Kevin Pollak, Benicio Del Toro, Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite, Stephen Baldwin, Suzy Amis
Görüntü Yönetmeni :Newton Thomas Sigel
Müzik :John Ottman
Süre :1 saat, 42 dk.

Her biri ayrı yeteneğe sahip beş suçlu polis tarafından yakalanarak nezarete atılır. Olayın sebebini bilmeyen suçlular, San Pedro Limanı'nda 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan gecenin sorumluları olarak tutuklanırlar. Hapishanede olayı derinlemesine tartışma şansı yakalayan kahramanlarımız plan yapmakta gecikmezler.

Olayı araştırmak ve sorumlularını yakalamakla görevli David Kujan elinde kalan son şüpheliyi sorguya çeker. İstemeye istemeye hikayeyi polise anlatan Verbal Kint soğukkanlılığını koruyamaz. Polisin sıkıştırmaları üzerine tüm gerçeği itiraf eden Kint'in başı şeytanla ciddi anlamda beladadır. Çünkü o polise şeytanın, yani Keizer Soze'nin tarifini vermiştir.

Olay örgüsü açısından eşsiz bir film diyebilirim. Kahramanlarımızın oyunculuklarına diyecek tek laf bulamazken aklıma filmin müthiş sonunu getirdikçe tüylerim diken diken oluyor. Polisiye ve gizem seven her kesin izlemesi gereken bir başyapıt.

0 yorum: