Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Primal Fear

17 Ağustos 2008 Pazar

İLK KORKU
Sessiz Sinema Puanı :8.5/10
Imdb Puanı :7.6/10
Yapım :1996, ABD
Tür :Dram / Gerilim / Polisiye
Yönetmen :Gregory Hoblit
Senaryo :William Diehl
Oyuncular :Edward Norton, Laura Linney, Richard Gere, Steven Bauer, Maura Tierney, Andre Braugher, John Mahoney
Yapımcı :Gary Lucchesi
Görüntü Yönetmeni :Michael Chapman
Müzik :James Newton Howard
Süre :2 saat, 09 dk.

Martin Vail başarılı bir savunma avukatıdır. Her davası olay olan Vail ünlü davaları alarak şöhret olmuş bir isimdir. Herkes onun para ve adrenalin yüzünden eski işi hakimliği bırakıp savunma avukatı olduğunu düşünmektedir.

Bir gün kentin en büyük baş piskoposu evinde korkunç bir cinayete kurban gider. Katil sadece öldürmekle kalmamış, üstüne işkence de etmiştir. Polisin olay yerine gelmesi uzun sürmez ve oraya geldiklerinde ürkmüş, 19 yaşında, üzeri kanlı genç Aaron Stampler'i kaçarken yakalarlar. Çok da süpriz olmayan bir şekilde Martin Vail Aaron'un davasını bedelsiz üstlenir. Herkes Aaron'un idam edileceğinden emin gibidir.

Ama Martin içten içe çocuğun masum olduğuna inanmaktadır. Jüriyi bu kadar genç birinin hayatına mal olacak bir hatadan döndürmeye uğraşır. Bunun için eski karısı ve saldırı avukatı Janet Venable ile uğraşmak zorunda kalır. Martin Aaron'un kekeleyerek anlattığı hikayeye inanır. Olayda üçüncü bir kişi vardır.

Fakat daha sonra beklenmeyen birşey farkedilir. Aaron çift kişiliklidir. Çok üzerine gidilip ürkütüldüğünde daha saldırgan bir kişilik olan Roy oluverir. Bu nöbetlerinden birinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf eder.

Filmin sonunu söylediğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü anlattıklarım film için oldukça önemsiz ayrıntılar. Film boyunca bir kahramanın çıkıp günü kurtarması için şiir gibi savunma yapmasını bekliyorsunuz ama o kahraman hiç gelmiyor. Bu bir avukatlık filmi ama Ally McBeal severler biraz ezberlerini bozmak durumunda kalacaklar.

Sonuçta elimizde bir cinayet ve iki avukat var ama işler hiçte beklediğimiz gibi gitmiyor. Sadece muhteşem sonu için bile izlenebilir bir film ki geri kalanı da ondan aşağı kalmıyor. Her saniye olay örgüsünü çözmeye çalışıp bile bile başarısız olmak oldukça eğlenceli.

0 yorum: