Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Pianist

17 Ağustos 2008 Pazar

PİYANİST
Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :8.5/10
Yapım :2002, İngiltere / Fransa / Almanya / Polonya / Hollanda
Tür :Biyografi / Dram / Müzik
Yönetmen :Roman Polanski
Senaryo :Ronald Harwood, Wladyslav Szpilman (Kitap)
Oyuncular :Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox, Michael Zebrowski, Ed Stoppard, Richard Ridings, Maureen Lipman, Frank Finlay, Julia Rayner, Jessica Kate Meyer, Michal Zebrowski, Wanja Mues, Nomi Sharron, Anthony Milner, Lucy Skeaping, Roddy Skeaping
Yapımcı :Roman Polanski, Alain Sarde, Robert Benmussa
Görüntü Yönetmeni :Pawel Edelman
Müzik :Wojeiech Kilar
Süre :2 saat, 28 dk.

İkinci dünya savaşını konu alan film de Polonya Almanya'ya karşı yenilgiye uğramıştır. Acımasız Nazi yönetimi tüm Polonya'yı düzenli bir şekilde terhis etmek için insanlara kol bandı takar. İşe yarar nitelikte olanlar ise ülkede kalarak Naziler için çalışmaktadırlar.

Kahramanımız Wladyslaw Szpilman Polonya'nın gelecek vaad eden bir piyanistidir. 27 yaşındaki genç yetenek ailesi ile birlikte başka yere sürülür. Bir süre restoranda çalışan Szpilman, toplama kamplarına giden trenden bir arkadaşı sayesinde kurtulur ve kendini tarihin en büyük hayatta kalma mücadelesi içinde bulur.

Klasik Yahudi sokkırımı filmleri arasında eşsiz bir yere sahip Piyanist sırtını gerçek bir hikayeye dayıyor. Bunların dışında savaş yıllarını harika anlatan film de yan unsurlar ustalıkla eklenmiş. 7 dalda oscar adayı olan film bunların 3'ünü almayı başarabilmiş. Dönem filmlerini sevenler ve İkinci Dünya Savaşından ders çıkarmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

Email grubuma üye olun...

0 yorum: