Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Heat

17 Ağustos 2008 Pazar

BÜYÜK HESAPLAŞMA
Sessiz Sinema Puanı :7.5/10
Imdb Puanı :8.2/10
Yapım :1995, ABD
Tür :Dram / Suç
Yönetmen :Michael Mann
Senaryo :Michael Mann
Oyuncular :Val Kilmer, Jon Voight, Robert De Niro, Dennis Haysbert, Al Pacino, Natalie Portman, Ted Levine, William Fichtner, Ashley Judd, Tom Sizemore, Amy Brenneman, Mykelti Williamson, Hank Azaria, Kevin Gage, Wes Studi, Tom Noonan
Yapımcı :Michael Mann, Art Linson
Görüntü Yönetmeni :Dante Spinotti
Müzik :Elliot Goldenthal
Süre :2 saat, 51 dk.

Neil McCauley ünlü bir çetenin usta bir lideridir. Serbest işler yapan çete polisler tarafından engellenememektedir. Olağanüstü planlarını ustalıkla gerçekleştiren Neil'in kaderi basit bir operasyon sonucu değişir.

Hiç istemedikleri halde adam öldürmek zorunda kalan çetenin rakipleri artık daha dişlidir. Çünkü olaya usta polisler ve dedektifler katılmıştır. Vincent Hanna işte bu polis birliğinin şefidir. Zaman içinde Vincent ile Neil arasında apansız bir rekabet oluşacaktır. Hem de karşılıklı oturup kahve içecek kadar.

Film iyiler ile kötüler arasındaki ayrımı çok ince bir çizgide tutmuş. Çok fazla zekilik barındırmayan bir polisçilik filmi. Neyse ki Al Pacino ve Robert De Niro karizmaları ile filme hayat veriyorlar. Polisiye severler için hoş bir alternatif ama onun dışında sanat değeri taşımıyor kanaatindeyim.

1 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

harika bir flimdi..