Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

La Leggenda Del Pianista Sull Oceano

16 Ağustos 2008 Cumartesi

1900 EFSANESİ
Sessiz Sinema Puanı :9/10
Imdb Puanı :7.8/10
Yapım :1998, İtalya
Tür :Dram / Fantastik / Müzik
Yönetmen :Giuseppe Tornatore
Senaryo :Alessandro Baricco, Giuseppe Tornatore
Oyuncular :Bill Nunn, Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Mélanie Thierry
Yapımcı :Francesco Tornatore
Görüntü Yönetmeni :Lajos Koltai
Müzik :Ennio Morricone
Süre :2 saat, 05 dk.

Danny Boodmann Virginian adındaki devasa transatlantiğin makinistidir. Bir gün etrafı temizlerken terkedilmiş bebek bulur. Bebeğe ilahi anlamlar yükleyen Danny onu evlat edinmeye karar verir. Adını, onu bulduğu yıl olan 1900 koyar.

Ne yazık ki ortada ciddi bir problem vardır. Danny çocuğu elinden almasınlar diye gemide bir süre saklar. Bu süre zarfında sadece okyanus üzerinde gemide seyahat etmek zorunda kalan 1900 için kara artık aşılması gereken bir engeldir. Manevi babası Danny'nin ölümü, bunu körükleyecektir.

Gemi tarafından sahiplenilen 1900'ün çok geçmeden muzzam yeteneği ortaya çıkar. O harika piyano çalabilmektedir. Geminin zengin yolcularına içinden gelen eşsiz müziği çalarak herkese kendini sevdirir. Bu arada gemide Max adından bir müzisyen ile tanışan 1900'ün artık iyi bir arkadaşı da vardır. Karaya dönmek gibi bir düşüncesi yoktur, ta ki O'nu görene dek...

İtalyan yapımı bu eşsiz film baştan sona mesaj kaygısı güten filmler arasında sağlam bir yere sahip. Verilmek isteneni başarılı yönetim ve oyuncu kadrosu ile harika bir biçimde veriyor. Klasik dönem filmlerini yerle bir edercesine ilginç ötesi..Özellikle beklenmedik son sizleri sarsacak düzeyde. Bunun yanında yaratıcı müzikleri de çabası. Hangi türü benimsemiş olursanız olun izlemeniz gereken bir baş yapıt.

0 yorum: