Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Pulp Fiction

3 Temmuz 2008 Perşembe

UCUZ ROMAN

Sessiz Sinema Puanı : 9/10
Imdb Puanı :8.9/10
Yapım :1994, ABD
Tür :Aksiyon / Dram / Komedi / Suç
Yönetmen :Quentin Tarantino
Senaryo :Roger Avary, Quentin Tarantino
Oyuncular :Bruce Willis, Uma Thurman, Christopher Walken, Quentin Tarantino, John Travolta, Maria de Medeiros, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Ving Rhames, Rosanna Arquette, Eric Stoltz
Yapımcı :Lawrence Bender
Görüntü Yönetmeni :Andrzej Sekula
Süre :2 saat, 34 dk.

Başarılı bir boksör, herşeye hükmetme yetisine sahip bir patron, patronun işlerini yapmakla görevli iki soğukkanlı gangster ve birbirine aşık iki soyguncu... Nasıl olurda hayatları kesişebilir?

Butch Coolidge, boksörlük hayatına son verirken aynı zamanda kendisinin ve sevgilisinin hayatını kurtarmaya çalışır. Üzerine bahis oynayanları atlatarak parayı vurmayı amaçlar.

Honey Bunny ve Pumpkin iki genç sevgilidir. Sürekli aynı yerleri soymaktan bıkan bu soyguncular bu sefer adres olarak yemek yedikleri restoranı seçmişlerdir. Ama onları bu restoranda hoş bir süpriz beklemektedir.

Son olarak Vincent Vega ve Jules patronun pis işlerini yapan iki katildir. Bu seferki görevleri, patrona paralarını vermeyi geciktiren bir grup genci öldürmektir. Ama işler tam planladıkları gibi gitmez.

Şu ana dek yazdığım yazılar arasında kesinlikle en zorlandığım buydu. Pulp Fiction, basit bir temaya bağlı kalmayan olağan üstü bir film. Birbirinden alakasız insanların hayatlarının nasıl kesiştiğini bizlere gösteriyor. Tabi Tarantino'nun diyaloglarını unutmamak gerekir. Filmin başrolünü yine bu etkileyici diyaloglar oluşturuyor. Quentin Tarantino'dan hayat dersi niteliğinde bir baş yapıt daha. Karakterlerin karizmasına diyecek lafım yok ama John Travolta'ya ayrı bayıldığımın altını çizmem gerekir.

0 yorum: