Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Apocalypto

3 Temmuz 2008 Perşembe



Sessiz Sinema Puanı
:8.5/10
Imdb Puanı :7.9/10
Yapım :2006, ABD
Tür :Aksiyon / Dram / Macera
Yönetmen :Mel Gibson
Senaryo :Mel Gibson, Farhad Safinia
Oyuncular :Dalia Hernandez, Mayra Serbulo, Gerardo Taracena
Görüntü Yönetmeni :Dean Semler, Roberto BonellI
Müzik :James Horner
Süre :2 saat, 19 dk.

Güçlü Maya Krallığı yayılımcı bir politika izler. Hikayemiz, kendi halinde yaşayan küçük bir kabilede başlar. Bir gün acımasız savaşçıları ile Mayalar kahramanlarımızı esir alırlar. Direnenler öldürülür.

Sonuç olarak kahramanlarımız pekte kutsal olmayan amaçlardan ötürü esir düşerler. Günlerce elleri bağlı bir şekilde yürümeye zorlanırlar. Gittikleri yerde o güne dek karşılaşmadıkları şeylerle karşılaşır, hayatlarının en acımasız tecrübelerini yaşarlar. Maya Krallığının güç gösterisinin esiri olurlar.

İzlediğim en iyi filmler arasında adının geçmesini kesinlikle hak ediyor. Mel Gibson'dan harika bir yönetmenlik dersi. Film için çok para harcanmış ve her saniye bunun ödülünü alıyorsunuz. Yurt dışı versiyonu ingilizce alt yazılı çünkü film yerlilerin dilinden çekilmiş.

Filmdeki aşk gibi, kahramanlık gibi öğeler tam ayarında verilmiş. Açıkçası ben bu filmi şu türden şeklinde kategorize edersem haksızlık yapacağım inancındayım. Baştan sona etkileyici bir konu ve bunu %100 destekleyen yan unsurlar ile herkese hitap eden başarılı bir yapıt.

0 yorum: