Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Funny Games

3 Temmuz 2008 Perşembe

ÖLÜMCÜL OYUNLAR

Sessiz Sinema Puanı : 8.5/10
Imdb Puanı :6.5/10
Yapım :2008, ABD / İngiltere / Fransa / Avustralya
Tür :Gerilim / Korku
Yönetmen :Michael Haneke
Senaryo :Michael Haneke
Oyuncular :Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Siobhan Fallon, Devon Gearhart, Boyd Gaines, Robert Lupone, Sussanne C. Hanke, Susanne C.hanke, Linda Moran
Yapımcı :Hamish McAlpine, Chris Coen
Görüntü Yönetmeni :Darius Khondji
Müzik :Matthieu Chabrol
Süre :1 saat, 47 dk.

George ve Ann, çocukları ile birlikte yaz tatilini geçirmek üzere göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Yolda karşılaştıkları komşuları ile ertesi gün golf oynamak üzere anlaşırlar. Fakat komşularında bir gariplik vardır. Gergin ve aşırı sessizdirler. Buna anlam veremeyen kahramanlarımız ertesi günün hazırlıklarını yapmaya koyulurlar.

Tam o sırada kapılarına kibar görünümlü bir genç gelir. Nazikçe kendisini komşuları Eva'nın gönderdiğini ve dört adet yumurta istediğini söyler. Bunu normal karşılayan Ann, kapısına gelen genci geri çevirmez ve yumurtaları verir.

Fakat yumurtaları sürekli götürürken kırmayı başaran Peter'ın arkadaşı oraya gelmiştir ve asıl orada bulunma amaçlarını icra etmeye başlarlar.

Şimdiye kadar izlediklerim film ise, bu başka birşey. Kesinlikle farklı yöntemler kullanılarak çekilmiş, ilginç bir film. Bu teknik ileride çokça kullanılmasını beklediğim teknik. Klasik anlamda filmler bittikleri zaman neler olduğunu merak edersiniz. Kahramanlar yaralanmıştır, ama kurtulmuşlardır ve film mutlu sonla biter. Herkesin aklında acaba bundan sonra ne oldu, eve nasıl gittiler türü sorular oluşur. En azından ben böyle gereksiz şeyleri çok merak ederim.

Oysa bu film çekiliş yöntemi olarak resmen sizi içine alıyor. Siz de filmden biri gibi geriliyorsunuz. Bazı sahneler, 10-15 dakika boyunca kamera açısı değişmeden çekilmiş. Film de en ufak bir hareket yok. Sessizlik ve durağanlık yer yer nefes almanızı zorlaştırıyor. Tim Roth, bizlere yine oyunculuk dersi veriyor.Gerilim ve psikolojik severler için eşi bulunmaz bir film.

0 yorum: