Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Jackie Brown

10 Temmuz 2008 Perşembe

Sessiz Sinema Puanı :7/10
Imdb Puanı :7.6/10
Yapım :1997, ABD
Tür :Aksiyon / Suç
Yönetmen :Quentin Tarantino
Senaryo :Quentin Tarantino, Elmore Leonard (Kitap)
Oyuncular :Michael Keaton, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Pam Grier
Yapımcı :Lawrence Bender
Görüntü Yönetmeni :Guillermo Navarro
Müzik :Joseph Julian Gonzalez
Süre :2 saat, 34 dk.

Kahramanımız Jackie Brown Amerika'nın en kötü havayolu şirketinde uçuş görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce işlediği küçük bir suçtan dolayı şartlı tahliye olmuş ve görünürde tek amacı kazandığı kıt kanaat para ile hayatını devam ettirmektir.

Ordell ise silah kaçakçılığı yapan bir gangsterdir. Meksika'daki hesabında tam yarım milyon dolar bulunmaktadır ve onu kendi hesabına geçirmek niyetindedir. Tabi poliste bu arada boş durmaz, Ordell ve Jackie'nin boş anlarını gözetmektedir.

Yarım milyon dolar, ay sonunu zor getiren Jackie'yi ve parasına kavuşmak için güvenilir birini arayan Ordell'i ortak noktada birleştirir. Polisi atlatmak için olaya dahil olanlar ile hikaye içinden çıkılmaz bir hal alır.

Açıkça söylemek gerekirse film beni psikolojik teste tabi tuttu diyebilirim. Yine başarısız oldum. Film boyunca iyi adam, kötü adam kavramlarınızın değişmesi olası. Hikayeyi çözerek fikir yürütmek neredeyse imkansız.

Klasik Tarantino çekimi olsa da bu film diyaloglar üzerinde durmuyor. Yine de uzun sıkıcı sahnelerle başbaşayız. Etkileyici olmaktan çok uzak bir sona sahip film olay örgüsünün karmaşıklığı için bile olsa izlenmeyi hak ediyor.

0 yorum: