Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Se7en

23 Haziran 2008 Pazartesi

YEDİ
Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :8.6/10
Yapım :1995, ABD
Tür :Gerilim / Macera / Polisiye
Yönetmen :David Fincher
Senaryo :Andrew Kevin Walker
Oyuncular :Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Gwyneth Paltrow, R. Lee Ermey, Andrew Kevin Walker, John Cassini, Daniel Zacapa
Yapımcı :Phyllis Carlyle, Arnold Kopelson
Görüntü Yönetmeni :Darius Khondji
Müzik :Howard Shore
Süre :2 saat, 03 dk.

Film, esrarengiz bir katilin işlediği akıl almaz cinayetler ile başlar. Katil, öldürdüğü kurbanlarına işkence yapmaktadır. Bunun yanında arkasında hiçbir iz bırakmaması ve parmak izinin olmaması dikkat çekicidir.

Durumu aydınlatmaya çalışan iki dedektif cinayetlerde ilginç bir rastlantıyı fark eder. Her cinayet, belli bir amaç için işlenmiştir. Katil, insanlığa işlediği cinayetler ile bir mesaj vermek istemektedir. Bunun için 7 büyük günahı kullanır. Toplumda kendince kusurlu bulduğu kişileri 7 büyük günahın sırası ile işkence yaparak öldürmeye ve ipuçları yerleştirmeye başlar. Bu günahlar sırası ile gurur(pride), hırs(avarice), şehvet(lechery), öfke(anger), oburluk(gluttony), kıskançlık(envy), tembellik(sloth).

İzleyeni geren, her saniye bir şey olacak korkusuyla baş başa bırakan olağanüstü bir yapıt. Kısa saçlı Brad Pitt dedektif rolünde karşımıza çıkıyor. Olayın kurgusu, müzikler, efektler bir yana, akıl almaz bir son bizleri bekliyor. Zekice tasarlanmış, her polisiye sever tarafından izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

0 yorum: