Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Happening

22 Haziran 2008 Pazar

MİSTİK OLAY
Sessiz Sinema Puanı:6/10
Imdb Puanı :5.5/10
Yapım :2008, Hindistan / ABD
Tür :Bilim Kurgu / Dram / Gerilim / Gizem / Macera
Yönetmen :M. Night Shyamalan
Senaryo :M. Night Shyamalan
Oyuncular :Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Spencer Breslin, Betty Buckley, Tony Devon, Robert Bizik, Edward James Hyland, Susan Moses
Yapımcı :M. Night Shyamalan, Sam Mercer, Barry Mendel
Görüntü Yönetmeni :Tak Fujimoto
Müzik :James Newton Howard
Süre :1 saat, 55 dk.

Amerika'da birden bire garip olaylar baş gösterir. Küçük kasabalarda insanlar ilginç bir şekilde intihar etmektedirler. Toplu olarak gerçekleşen bu intiharların arkasına neyin olduğu merak konusudur. Bir tür terörist saldırısı ya da havaya yayılan zehirli gazlar tüm bunların sebebi olabilir. Kahramanlarımız bunu düşünürken kaçmak, havasız bir ortamda güvende olmak zorundalar.

Kesinlikle nefes kesici bir film. Tüm film boyunca yüreğiniz ağzınızda bir sonraki sahne için kendinizi hazırlamakla meşgul oluyorsunuz. Altıncı hissin yönetmeninden yine orjinal bir fikir. Ama önyargınıza dokunmamak kaydıyla küçük bir eleştirim olacak. Bu kadar orjinal bir konunun yan parçaları çok eksik kalmış gibi. Hikaye daha sağlam bir temele oturtulabilirdi. Ayrıca yine bu orjinal hikayeye yakışmayacak kadar klasik bir son hazırlanmış. Zorlama olduğu her halinden belli. Son olarak filmin iki farklı yerinde mikrofon kadrajın içine giriyor, büyük hata.

Dediğim gibi, önyargınıza müdahale etmek istemem. Bu film, macera, bilim kurgu ve dram tutkunlarının tamamını tatmin edecek düzeyde. Memnun kalacağınızdan eminim.

0 yorum: