Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Reservoir Dogs

21 Haziran 2008 Cumartesi

RESERVOIR KÖPEKLERİ


Sessiz Sinema Puanı:7/10
Imdb Puanı :8.4/10
Yapım :1992, ABD
Tür :Aksiyon / Macera / Polisiye
Yönetmen :Quentin Tarantino
Senaryo :Roger Avary, Quentin Tarantino
Oyuncular :Michael Madsen, Steve Buscemi, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Tim Roth, Chris Penn, Lawrence Bender, Kirk Baltz, Randy Brooks, Lawrence Tierney, Edward Bunker, Stevo Polyi, David Steen, Tony Cosmo, Linda Kaye
Yapımcı :Lawrence Bender
Görüntü Yönetmeni :Andrzej Sekula
Müzik :Andrzej Sekula
Süre :1 saat, 39 dk.

Daha önceleri suç işleyen bir grup, mücevher çalmak için çete kurar. Teoride herşey ayarlanmıştır. Görevleri dağıtırlar ve işe koyulurlar. Mücevherleri çalabilmek ve oradan sağ salim çıkabilmek için sadece 2 dakikaları vardır. Ama birşeyler ters gider. Bazı çete elemanları vurulur ve sivil insanlar ölür. Ortalık tam anlamıyla savaş alanına döner. Hikaye buradan sonra başlar. Çünkü daha önce belirledikleri yerde toplanan çete elemanları olayın nasıl sarpa sardığını merak etmektedirler. Tüm bulgular, işin içinde bir köstebek olabileceği yönündedir.

Diyalog ustası Tarantino'dan bir başyapıt. Polisiye film severlerin kaçırmaması gereken bir son hazırlanmış. Özellikle filmin başındaki diyaloglar birçok film izleyicisini derinden etkilemiştir. Beyninizi yormadan, hızlı bir şekilde izleyebileceğiniz bir aksiyon filmi. Filmde hiç kadın oyuncu yok ve sadece lazım olur diye söylüyorum, içeriğinde çok fazla küfür var.

0 yorum: