Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Number 23

26 Şubat 2009 Perşembe

Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :6.2/10
Yapım : 2007 ~ ABD
Tür : Dram, Gerilim, Gizem, Psikolojik
Yönetmen :Joel Schumacher
Senaryo :Fernley Phillips
Oyuncular :Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston
Yapımcı : Fernley Phillips, Beau Flynn, Tripp Vinson
Görüntü Yönetmeni :Matthew Libatique
Müzik :Harry Gregson-Williams
Süre :1 saat, 35 dk.

Walter Sparrow doğum gününü kutlayan mutlu bir köpek yakalayıcısıdır. Karısının onun için uygun gördüğü kitap, kırmızı sade kabıyla Number 23 (23 Numara)'dır. Kitabı okumaya başladıkça Walter ilginç bir detay fark eder. Yazar, en ince ayrıntısına kadar Water'ın hayatını kaleme dökmüştür.

Bu ilginç olayı daha da ilginçleştiren tek şey bir adet numaradır. Water artık hayatının her köşesinde o numarayı görmektedir. Karsının 23 tane ayakkabısı vardır. Evlendikleri gün 13 kasım (13+10 =23)'dır. Walter'ın ismindeki harflere karşılık gelen numaralın toplamı 23'tür. Hayatındaki bütün önemli olayları bir şekilde 23 sayısı ile bağdaştıran Water'ı eşi bir türlü 23'ün sıradan bir sayı olduğuna ikna edememektedir. Peki, 23 gerçekten de sıradan bir sayı mıdır?

Filmin en önemli konusu olan Jim Carrey'in ilk ciddi sinema denemesi ve hem de iki farklı rolü bana kalırsa gayet başarılı bir şekilde oynayarak ona olan tüm önyargılarımı tek seferde yıkmıştır, keşke hep ciddi filmler çekse dedirtmiştir. Hakikaten diğer oyuncuların takdire şayan performanslarının yanında Jim Carrey'i projeye dahil eden beyne saygı duyuyorum. Bunun dışında her ne kadar korku filmi gibi bir afişe sahip olsa da oldukça başarılı bir psikolojik, gerilim filmidir. Biraz fazlaca karanlık olsa da herkese tavsiye ediyorum.

0 yorum: