Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Legends Of The Fall

20 Haziran 2008 Cuma

İHTİRAS RÜZGARLARI

Sessiz Sinema Puanı:5/10
Imdb puanı :7.0/10
Yapım :1994, ABD
Tür :Dram / Romantik / Savaş / Western
Yönetmen :Edward Zwick
Senaryo :William D. Wittliff
Oyuncular :Brad Pitt, Anthony Hopkins, Henry Thomas, Aidan Quinn, Julia Ormond, Gordon Tootoosis, Karina Lombard, Christina Pickles, Paul Desmond, Tantoo Cardinal
Görüntü Yönetmeni :John Toll
Müzik :James Horner
Süre :2 saat, 13 dk.

Eski albay William Ludlow savaştan çekilerek üç oğlu ile birlikte küçük bir kasabaya yerleşir. Tek amacı oğullarını savaştan uzak tutmaktır. Başlarda bu konuda başarılı olsa da 1.dünya savaşı çıkında oğulları savaşa gitmek ister. Tristan, en küçük kardeş Samuel'i korumak için orduya yazılır. Buna rağmen Samuel savaşta hayatını kaybeder.

O andan sonra olanlar olur. Samuel'in eşi ile yakınlaşmaya başlayan Tristan, diğer kardeşi ile yaşadığı sorunlardan ötürü kasabayı terkeder. Gün geçtikçe döneceğine olan inançlar azalmaktadır.

Ama birkaç yıl sonra aniden Tristan geri döner. O evde yokken diğer kardeşi ile Samuel'in karısı evlenmiş, babasına ise inme inmiş, yatalak olmuştur. Tristan, işleri tekrar eskisi gibi düzeltmeye çalışır, evlenir ve çocuk sahibi olur.

1. dünya savaşının zor anlarında yaşanmmış bir aşk öyküsünü ete kemiğe büründüren bu başarılı film aynı zamanda birçok tabuyu yıkmasıyla öne çıkıyor. Kariyerinin başlarında uzun saçlı tanık olduğumuz Brad Pitt, asi ruhlu, bildiğini okuyan ve kurallara sadık kalmayan Tristan rolünün altından başarı ile kalkıyor. Güzel ve acıklı bir aşk filmi seyretmek isteyenlere önerilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hayatımı değiştiren filmlerden biridir bu. sevdiğim bir insanın en sevdiği film en azından. brad pitt'in oyunculuğu dediğiniz gibi takdire şayan. az puan verdiğinizi düşünüyorum.