Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Escape From New-York

20 Haziran 2008 Cuma

NEW-YORK'TAN KAÇIŞ
Sessiz Sinema Puanı:6/10
Imdb puanı :7.0/10
Yönetmen :John Carpenter
Senaryo :John Carpenter, Nick Castle
Yapım :1981, ABD / İngiltere
Tür :Aksiyon / Macera / Bilim Kurgu
Oyuncular :Kurt Russell, Donald Pleasence, Charles Cyphers, Tom Atkins, Lee Van Cleef, Harry Dean Stanton, Ernest Borgnine, Adrienne Barbeau, Season Hubley, Isaac Hayes
Görüntü Yönetmeni :Dean Cundey, Jim Lucas
Müzik :John Carpenter, Alan Howarth
Süre :1 saat, 39 dk.

Senaryo gereği film 1997 yılında New York'da geçer. Suçun artması üzerine çevresi dikenli tellerle çevrilen New York, tüm ABD'nin kapalı cezaevi haline getirilmiştir. Buradan kaçmaya çalışan vurulmaktadır. Böyle bir ortamda uçağı teröristlerce kaçırılan ABD başkanı, kapsül yardımıyla New York'a iner ve burada kontrolü ele geçirmiş mahkumlar tarafından kaçırılır. Mahkumlar, başkanı oradan çıkmak için pazarlık amacıyla kullanmak istemektedirler.

Tam da bu noktada devreye eski asker, yeni mahkum Snake Pliskin girer. Ondan, başkanı mahkumların elinden kurtarması için yardım isterler ve bunu başaramadığı takdirde kanına 24 saat içinde patlayacak bomba enjekte ederler. Snake Pliskin 24 saat içinde vahşi New York sokaklarında başkanı bulmalı ve sağ salim geri getirmelidir.

1981 yapımı film oldukça hızlı denebilecek bir olay örgüsüne sahip. Eski yılların tozlu saflıkları filmde bizi esir alıyor. Günümüzün kar amaçlı Hollywood filmlerinden sıkılanlar için alternatif bir macera yapımı.

0 yorum: