Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Amelie

25 Temmuz 2008 Cuma

Sessiz Sinema Puanı :9/10
Imdb Puanı :8.6/10
Yapım :2001, Fransa / Almanya
Tür :Dram / Komedi / Romantik
Yönetmen :Jean Pierre Jeunet
Senaryo :Gauillaume Laurant
Oyuncular :Audrey Tautou, Jamel Debbouze, Yolande Moreau, Mathieu Kassovitz, Artus Penguern, Urbain Cancelier, Dominique Pinon, Lorella Cravotta, Rufus - Raphaël Poulain, Serge Merlin, Claude Perron
Yapımcı :Jean Deschamps
Görüntü Yönetmeni :Bruno Delbonnel
Müzik :Yann Tiersen
Süre :2 saat, 02 dk.
Küçük yaşta babası tarafından kalp rahatsızlığı olduğu sanılan Amelie, daha sonra problem olmaması için okula başlamaz. Evde asabi ve disiplinli annesi tarafından eğitim alan Amelie arkadaşsız ve sevgisiz bir ortamda büyümüştür. Annesinin zamansız ölümü ile babası ona karşı daha da soğuk davranmaya başlamıştır. Böyle bir ortamda büyüyen Amelie çekingen ve korkak bir kişiliğe sahip olmuştur. Kendi yarattığı iyimser dünyada yaşamayı tercih etmektedir.

Ama bir gün evlerinin banyolarında bulduğu esrarengiz bir kutu hayatını değiştirecektir. Sonraki günlerini kutunun sahibini bulmaya ve kutuyu ona vermeye adayan Amelie bir anda kendine kutsal bir amaç edinir. Bundan sonra insanların hayatını daha iyi yapmak için yaşayacaktır.
Bu noktada insanlara farkettirmeden yardımcı olmayı başaran Amelie kendini biraz ıskalamaktadır. Neyse ki aşk onu, tren istasyonunda hiç ummadığı bir anda bulacaktır.

Psikoloji severlere olağanüstü güzellikte bir film. Film de tatlı Amelie sizi rengarenk Fransız evlerine davet ediyor. Onların sınırlı ve bir o kadar da eğlenceli hayatlarına konuk oluyoruz. Her ne olursa olsun umut etmeyi öğreniyoruz. Mucizelere inanmıyor iseniz, bir de bu filmi izleyin derim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

şirin kız amelie'nin maceraları. farklı bir fransız filmi izlemek isteyenlere öneriyorum.

ManiaLith dedi ki...

sadece tatlı mı? muhteşem bir film.

ali kemal dedi ki...

masalımsı bir film...her ne kadar bu puanı haketmediimi düşünsem de izlemeden önce filmin adı garip gelmişti..2 saatimi buna mı vereceğim demiştim ama izledim pişman olmadım farklı bir film olmuş..alışılanın dışında belki bu kadar ödülü puanı bundan kazanmıştır.. :))