Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

Into The Wild

24 Temmuz 2008 Perşembe



Sessiz Sinema Puanı
:10/10
Imdb Puanı :8.3/10
Yapım :2007, ABD
Tür :Biyografi / Dram / Macera
Yönetmen :Sean Penn
Senaryo :Sean Penn, Jon Krakauer (Kitap)
Oyuncular :Vince Vaughn, Emile Hirsch, Kristen Stewart, William Hurt, Marcia Gay Harden, Jena Malone, Catherine Keener, Zach Galifianakis, Hal Holbrook, Brian H. Dierker, Jim Gallien, James O'neill, Paul Knauls, Malinda Mccollum, Craig Mutsch
Yapımcı :Sean Penn, Art Linson, William Pohlad
Görüntü Yönetmeni :Eric Gautier
Müzik :Michael Brook, Kaki King, Eddie Vedder
Süre :2 saat, 20 dk.

Christopher Mccandless, iyi eğitim almış parlak bir öğrencidir. Harvard Üniversitesinden notlarının tamamı A olarak mezun olmuştur. Ama dışardan harika bir aileye ve hayata sahip gibi görünen bu genç adamın aslında üstesinden gelemediği problemleri vardır.

Üniversite bitiminde Chris özgürlüğünü ilan eder. Hiç kimseye haber vermeden evden kaçar. Aradığını vahşi doğada bulmayı, döndüğünde birşeyler öğrenmiş olmayı ummaktadır. Beş parasız, sıfır deneyim ile, sırtında çanta medeniyetten değil, insanlardan kaçar. Aslında o, ona yapılan tüm dayatmalardan kaçmaktadır...Yolculuk boyunca ilginç deneyimler yaşar ve sonunda kendine elde edilebilir bir hedef koyar. Alaska'ya tırmanmak, onun yeni hedefidir ve geri dönmek konusunda ikirciklidir.

2 saat 20 dakikalık bir işkence. Hiçbir insan bu denli aşağılanmayı hak etmemiştir kanaatindeyim. Filmi izlerken başka bir boyuta geçip tüm hayatınızı o boyutta sürdürmeniz olası. Çünkü film konusunu Christopher Johnson Mccandless adındaki gerçek bir karaktere dayıyor. Alaska'ya gitmek isteyen bir karaktere.

Varola gelmiş tüm dayatmalara karşı çıkan mükemmel bir film. Yaşadığımız standart ötesi hayata bir de Alex'in gözünden bakmakta yarar görüyorum. Hayatında yenilik arayan herkese hitap eden, tüm insanlığın izlemesi gereken bir film.

0 yorum: