Filmlerin künye bilgileri sinemalar.com sitesinden alıntıdır. Yazılar şahsıma aittir.

The Oxford Murders

30 Temmuz 2008 Çarşamba

OXFORD KATİLLERİ
Sessiz Sinema Puanı :8/10
Imdb Puanı :6.2/10
Yapım :2008, İspanya / Fransa
Tür :Gerilim / Gizem / Suç
Yönetmen :Álex De La Iglesia
Senaryo :Jorge Guerricaechevarría, Guillermo Martinez (Kitap)
Oyuncular :Elijah Wood, John Hurt, Leonor Watling, Burn Gorman, Julie Cox, Anna Massey, Charlotte Asprey, James Weber-brown
Yapımcı :Álvaro Augustín, Kevin Loader, Álex De La Iglesia, Vérane Frédiani, Elena Manrique, Gerardo Herrero, Mariela Besuievski, Priscilla Bertin, Franck Ribière, Rosa Romero
Görüntü Yönetmeni :Kiko De La Rica
Müzik :Roque Baños
Süre :1 saat, 47 dk.

Ludwig Wittgenstein isimli bir genç Arizona çölünden İngiltere'ye, Oxford'a okumaya gelir. Oldukça pozitif bir bakış açısına sahip bu gencin gözlerindeki ışığı söndürebilecek tek şey yaşanır. Ünlü matematik profesörü Seldom tarafından aşağılanır. Oysa Ludwin, onun dikkatini çekerek birlikte çalışmayı amaçlamaktadır. Herkes gibi o da Seldom'a hayrandır.

Tam İngiltere'den ayrılmaya hazırlanırken ilginç bir gelişme yaşanır. Kaldığı evin sahibi yaşlı kadın, oturma odasında ölü bulunur. Olay, içine Seldom'un da girmesiyle ilginç bir hale bürünür. Artık bu iki dahi matematikçinin çözmeleri gereken 'gerçek' bir problemleri vardır. Katili bulmaktan çok, bir sonraki ölüm perdesini önceden aralamaya çalışırlar.

Sayıların ve felsefenin büyüsüne inananların filmi. Film de fibonacci dizisinden, pi sayısına, ünlü birçok matematikçi ve fizikçinin adı geçiyor. Özellikle Kelebek Etkisi ile dalga geçilen sahneye bayıldım. Esrarengiz bir sonla bezenmiş filmi bir kategoriye oturtmak zor. Her yönüyle dengeli ve kaliteli bir film.

0 yorum: